START!

Het CODEkADE festival programma

Start

Tentoonstelling

Een echte kunsttentoonstelling in de gangen van de school. Volg in tweetallen een speurtocht langs de kunstwerken en onderzoeken het werk van dichtbij door middel van Augmented Reality met je eigen telefoon. Bedenk slimme oplossingen en ontdek de wereld van technologie en techniek.

Start
workshop

BotsUp

Met het programma BotsUp ga je in tweetallen een spel maken. Hiervoor gebruik je kunstmatige intelligentie in plaats van te programmeren. Zelflerende robots laat je taken uitvoeren om inzicht te krijgen in de sterkte en zwakke punten van deze technologie. Heb jij het in je om een robottrainer te worden?

Start

Film kijken

Kom even bij van het festivalgeweld. Lampen uit, digibord aan. Bekijk de 2 korte films over social media en online pesten.

Start
workshop

EscapeRoom

Ga samenwerken met de computer aan een kunstwerk. Door voorwerpen voor de camera te houden bepaal je wat de computer moet tekenen. Maar dit doet hij natuurlijk niet zomaar, eerst ga je de code hiervoor programmeren met de visuele programmeertaal Scratch.

Start
workshop

Slecht Nieuws

In de workshop Slecht Nieuws maak je je eigen nepnieuws. De schooldirecteur maakt jou de baas van de schoolwebsite, en jij maakt je eigen nieuws. Hoe je leraar en je klasgnoeten voor de gek en word een meester in het verspreiden van nepnieuws. Maar pas op: als je teveel leugens vertelt gelooft niemand je meer en verlies je het spel!